Heeft u last van opstijgend vocht ?

Uw vochtproblemen zijn meestal het gevolg van 3 mogelijke oorzaken

Vochtinsijpeling in de kelder

Door een lek in uw keldermuur kan het regenwater vlak onder het grondoppervlak uw kelder binnenlopen. De beste oplossing is om de buitenzijde van uw keldermuur te vrijgraven en af te dichten. U kunt dit zelf doen of een gespecialiseerde firma inroepen. Meestal is 50 cm diep graven voldoende om uw kelder van vocht te vrijwaren.

De meeste doe het zelvers plaatsen een dichtingslaag met een mengeling van rijnzand en cement. Zo'n dichting is door zijn stijfheid echter gevoelig voor vorst en kan na verloop van tijd breken. Gespecialiseerde firmas gebruiken eerder een vorstvrij en meer elastische product.

Condensatie/ventilatie probleem of doorslagvocht

Tenzij u uw woning goed ventileert zal het vocht in de lucht neerslaan op de koudere oppervlakken in uw woning. Denk bijvoorbeeld aan ramen of buitenmuren. Dagelijks creeŽrt u en uw gezin makkelijk 10 liter vocht door ondere andere te transpireren, ademen, koken, wassen, enz. Goed ventileren is dus de enige mogelijke oplossing.

Het contacteren van een ventilatiespecialist, of indien het probleem zich vooral in en rond de badkamer of doucheruimte begeeft beter een badkamerinstallateur, is hier de oplossing.

Opstijgend vocht

door opstijgend vocht aangetaste muur Opstijgend vocht is een probleem waarbij door gaten in of het compleet ontbreken van een waterkeringslaag, het grondvocht in de muren terecht komt. Zeker oudere huizen maken gebruik van poreus materiaal en zuigen dus als een suikerklontje het grondwater op en houden het daar vast met alle gevolgen vandien.

logo

Dryguard BVBA is een bedrijf met als absolute specialisatie : de behandeling van opstijgend vocht in gelijkvloerse muren. Het is ten zeerste aangeraden met hen contact op te nemen via e-mail of telefonisch op het nummer 0800 / 19 8 19